image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Vasárnapozás hétfőn

2013 október 7-edikén, „Vasárnapozás hétfőn“ címmel filmvetítést tartottunk a Barabás Villában.

2002-ben Domingueando (Vasárnapozás) címmel egy uruguai filmet készített néhány lelkes fiatal, amelynek főszereplője Szőllősi András táncos, koreográfus volt. András néptáncosként kezdte pályafutását, majd megismerkedett a tangóval. A film a fiatal táncost kíséri felfedező útján, aki a montevideoi idős emberek tangótáncán keresztül szeretné a tangó lényegét megérteni.

Egy montevideoi klub életébe kapunk betekintést, ahol vasárnaponként összejönnek a nagymamák és a nagypapák. Önfeledten, kortalanul tangóznak, elfelejtve ügyes-bajos dolgaikat. Ezen a délutánon csak a zene és a tangó létezik! Nincsenek bonyolult lépések, ha valamikor táncoltak is különleges figurákat, itt már nincs szükség rá. Letisztult és egyszerű mozdulatokat látunk, a legfontosabb az egymás iránti figyelem, a másik iránt érzett bizalom és felelősség. A filmből kiderül, hogy ezek a délutánok az idős embereknek miért fontosak. A tánc olyan erőket szabadít fel, ami az életminőségüket javítja, a közösségi összetartozást erősíti.

A vetítés után milongát, tangó össztáncot tartottunk, ahová a filmvetítés résztvevőin kívül a budapesti tangó rajongók is szép számmal eljöttek.

Az esemény sikerén felbuzdulva a Barabás Villa szervezőjével, Hartmann Hildával egy közös programsorozatot tervezünk.

A montevideói szokást a magyarországi viszonyokhoz illesztjük és a Villában működő klubok közönségének testi-lelki-szellemi felfrissüléseképpen meghirdetjük minden hónap első hétfőjén a “Vasárnapozás hétfőn” című estet. 

A program 19 órakor kezdődik. A témához kapcsolódóan vagy filmet vetítünk, vagy meghívott vendéggel, például orvossal, művésszel, pszichológussal, zenésszel, boldogság-kutatóval beszélgetünk. 20 órától tangótanítás lesz. 21 órától tangó táncházat, milongát tartunk, ahova a tangó rajongókat is várjuk.

A tangó szinte az egyetlen olyan tánc, aminek nincs ellenjavallata, nincs korhatára, hatása nemcsak a fizikai kondíciót, hanem a lelki, szellemi frissességet is építi.

Vasárnapozás előzetes a Hegyvidék TV-n

 

Időpontok:

2014. április 7. 19:00 - Tangó férfi szemmel, nem csak férfiaknak

2014. március 10. 19:00 - Tangó női szemmel, nem csak nőknek

2014. február 10. 19:00 - A tangó, mint együttes élmény

2014. január 13. 19:00 - Domingeando filmvetítés

2013. december 2. 19:00 - Tangó és lélek

2013. november 4. 19:00 – Gyógyító tangó

2013. október 7. 19:00 - Domingeando  filmvetítés

 

Share