image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
PÜNKÖSDI TANGÓBÁL/ PENTECOST TANGO BALL

Időpont: 2015. május 25. 19:00

Helyszín: Budai Fonó - 1116. Budapest, Sztregova utca 3.

 

23.00 óra körül Tango KATango improvizál nekünk. Táncolható élőzene blokkjával fűszerezi eseményünket, hogy még változatosabb, izgalmasabb legyen a bálunk. Gyertek minél többen, töltsük együtt a Pünkösd hétfőt is!

 

(See English below)
 
 
 
 
DJ: Zuzana Smékalová Bratislava
 
Zuzana ezt vallja magáról:
A zene a szenvedélyem. Így nőttem fel, és változatlanul szoros kapcsolatban vagyok a klasszikus zenével. Amióta elkezdtem zenélni a helyi milongákon, egyre szenvedélyesebben érzek a tangó zene iránt is. Különösen szeretem a valsot és az új, gyönyörű dallomok felfedezése nagy élvezet a számomra. 
Mit tekintek jó zenének? Véleményem szerint az a jó zene, ami megmozgat,, érzéseket ébreszt fel bennünk, legyen az öröm, a játékosság, a boldogság, szenvedély, romantika, vagy akár a melankólia és szomorúság, és rákényszerít bennünket arra, hogy ezekkel az érzésekkel megkeressük a megfelelő ölelés és a táncot ...És ez az, amit szem előtt tartok, amikor kiválasztom a zenét. Számomra DJ-zni nagy felelősség, mert az a feladatom, hogy a különböző táncosok egyesüljenek az este folyamán. De azt is gazdagító tapasztalat nézni, hogyan érzékelik az emberek a zenét. Látva, hogy élvezik és érezni a jó energiát az mindig boldoggá tesz engem. Abban bízom, hogy a táncosok szeretik a zenei érzéseimet és sok szép benyomással és feltöltődve pozitív energiákkal mennek haza a milongáról.
 
 
Hozzájárulás: 1.500 Ft
 
Lesznek megint sonkás/sajtos szendvicsek és a büfé is nyitva tart. :)
 
Dress code: csinosan, mint egy elegánsabb milongán :)
 
Várunk szeretettel! :)
 
______________________________________
 
[English]
 
 
Location: Budai Fonó - Sztregova str. 3., Budapest, H-1116 Hungary
 
DJ: Zuzana Smékalová
 
Music is my passion. I grew up and I still live tightly connected with classical music and since I started playing music at our local milonga, I´m becoming more and more passionate about tango music as well. I especially love valses and discovering a new beautiful melody delights me. What I consider a good music? In my opinion it is the music that moves you, makes you feel something - joy, playfulness, happiness,passion, romance or even melancholia or sadness, and with those feeling forces you to look for the right embrace and dance... And that is what I bear in mind when I select music... For me, being a DJ is a great responsibility, because my task is to make various dancers rejoice their evening. But it is also an enriching experience, to watch how people percieve the music. Seeing them enjoying and feeling good energy always makes me happy.So I hope that dancers will like my feeling of music and they will leave milonga with many nice impressions and filled with positive energy...
 
You can eat our home made sandwiches, or visit the buffet :)
 
Dress code: just be pretty as if you were at an elegant milonga.
See you soon :)
 
 
Entry: 1.500 HUF (5 €)
Share