image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Verselő muzsika - Muzsikáló versek

Verselő muzsika - Muzsikáló versek

 

Az adott korosztály tananyagában szereplő kötelező versekből választott versek improvizatív megzenésítése a gyerekek közreműködésével, egyeztetve a meghívó iskola szakmai felelősével. Az előadás végső célja az alapvető zenei ismeretek átadásán túl, hogy a tanóra végére közösen megzenésített verset közösen elő is adjunk: utazást téve ezzel a zeneszerzés és előadás kreatív világába.

 

Bartha Katalin hegedűművész és tanár több mint 30 éve áll vagy a színpadon vagy a pulpituson. Pár évvel ezelőtt az improvizáció és az elektronikus hangszerek felhasználása új utakat nyitott könnyűzenei művészetében. A „Beszélő muzsika” és a „Korok zenéje” korábbi nagy sikerű előadássorozatok után, a modern könnyűzene, a dalszerzés és előadás élményét szeretné átadni a gyerekeknek új, most induló kurzusával.

 

Kísérleti foglalkozás 2. osztályosokkal:

 

Az óra teljes anyaga:

https://youtu.be/yJW76JeEztA

 

www.katango.hu

https://www.facebook.com/barthakat.hu/

https://www.youtube.com/watch?v=ZVRU--QZpMI

 

 

Share