image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Beszélő Muzsika 2011.04.13.
Corelli 

Ezen az estén a la Follia – őrület témából indulunk neki felfedező útunknak. A XVI-XVII. században szinte nem volt zeneszerző, aki ne foglalkozott volna ezzel a spanyol eredetű, de máig ható dallammal. Muzsikus társaim, Nagy Ottó –aki gordonkán és viola da gambán játszik – és Lázár György – zongora – közreműködésével D. Ortiz, John Playford, Jean Chrestien Schickhard, Paolo Bandetto Bellinzani, Vivaldi Follia variációin keresztül jutunk el a legismertebb, a Corelli La Folliáig, Hubert Leonard kadenciájáig, majd egy meglepetésig. Mi a titka ennek a zenei gondolatnak? Hogy tud valami 5 évszázadon keresztül megmaradni és mégis mindíg újat is mondani? Mi az üzenete ma nekünk? Ezekre a kérdésekre is választ fogunk kapni, a zenék közötti beszélgetésekben, ahol körüljárunk néhány fogalmat. (változó-állandó, külső-belső, sötétség-fény, irracionális-racionális, hétköznapi-szent, normális-egészséges)

 

Belépőjegyet ingyenesen lehet igényelni az alábbi elérhetőségeken:

Tutijegy.hu jegyiroda – [email protected], 216-3671, 06-20-3186389

Barabás villa – 06-20-9845875, 06-30-9520740

 

 


 
Share