image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Beszélő Muzsika 2011.06.01.
Boldogasszony kegyelmében - Babba Mária szoborBartók - Boldogasszony kegyelmében  

Barabás Villa - 2011. június 1. szerda 18.30.

 

Ez alkalommal Kubínyi Tamást a vendégünk KT író-művelődéstörténész-műsorvezető. Bartók munkásságával régóta foglalkozott, idén megjelent „Bartók – Boldogasszony kegyelmében” c. könyve. Azt kutatta, amivel a Bartók–kutatás könyvtárnyi irodalma kevéssé foglalkozik. Véleménye szerint a születés utáni első néhány év alatt minden eldőlt, ami utána Bartók Béla egész életét, gondolat- és érzésvilágát meghatározta. Ez a rejtélyes időszak a kulcsa a bartóki életmű megszületésének, ami az emberiség magas-kultúrájának legjavát, évezredekből merítő és évezredre mutató tudást és tapasztalatot hordoz.

Noha címnek a nemrég megjelent könyv címét választottuk, ez mégsem egy könyvbemutató, hanem egy izgalmas beszélgetés, amelyben Kubínyi Tamás maga is zongorához ül, hogy zenével is illusztrálja mondanivalóját, Kereseő Nórával pedig Bartók 44 hegedűduójából is megszólaltatunk egy csokorra valót.

 

Belépőjegyet ingyenesen lehet igényelni az alábbi elérhetőségeken:

Tutijegy.hu jegyiroda – [email protected], 216-3671, 06-20-3186389

Barabás villa – 06-20-9845875, 06-30-9520740

 

Beszélő Muzsika - Bartók - Boldogasszony kegyelmében - meghívó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share