image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Duna Palota

sze

Duna Palota  1051. Budapest, Zrínyi u. 5.
 

Új helyszínen indul ismét útjára a Beszélő Muzsika sorozat. A Duna Palota patinás falai adnak otthont a beszélgetéseknek, első alkalommal 2011. október 7-én pénteken 19 órakor.

Bach g-moll szólószonátája köré épül a beszélgetés. Napjainkban, amikor mindannyian egyre hajszoltabban élünk, örömmel fogadhatjuk a Tökéletesség megjelenési formáit. Bach műveiből, így a szonátából is bátorítást meríthetünk ahhoz, hogy behatároljuk saját helyünket és elfogadjuk a nekünk rendelt feladatokat a mindennapi életben, egyúttal elgondolkodjunk azon, mit tehetünk hozzá a közös kultúrkincshez, hogyan lehetünk hasznosak is, nem csak elfoglaltak.

2012. március 22. 19:30 La Follia - őrület

2012. február 16. csütörtök 19 óra - Hegedűről Hegedűvel

2011. december 11. vasárnap 19 óra – Adventi Beszélő Muzsika

2011. október 7. péntek 19 óra – Egység a Mindenséggel…

 

 

Beharangozó zenés beszélgetés a Duna Palotában induló Beszélő Muzsika sorozatról A Kortárs Irodalom Napján.

 

 

Share